Tiktok-haastetta epäillään 10-vuotiaan kuolemasta – TikTokin käyttöä rajoitettiin Italiassa

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

10-vuotiaan tytön traaginen kuolema on johtanut suositun TikTok-sovelluksen käytön rajoittamiseen Italiassa. Lapsen on epäilty kuolleen yritettyään viraalina sosiaalisessa mediassa levinnyttä haastetta.

Lapsi oli löydetty tajuttomana perheensä suihkuhuoneesta älypuhelimensa kanssa. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa Sisilian Palermossa. Kuolemasta on syytetty niin kutsuttua blackout challenge -haastetta, jossa pyritään saavuttamaan hetkellinen tajuttomuuden tila itseään kuristamalla. TikTokin ikäraja on 13 vuotta, mutta käytännössä ikärajan kiertäminen onnistuu alaikäisiltä helposti.

Kuolemantapauksen seurauksena Italian tietosuojaviranomaiset ovat määränneet TikTokin estämään maassa pääsyn sovellukseen niiltä käyttäjiltä, joiden ikää ei ole vahvistettu. TikTokin edustaja kertoi The Guardian -lehdelle, ettei palvelusta ole löydetty materiaalia jonka se uskoo yllyttäneen lasta kuristamaan itsensä, mutta tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa tapauksen tutkinnassa.