Mies kuoli livestreamissä juotuaan puolitoista litraa vodkaa

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

60-vuotias mies on kuollut Venäjällä internetissä suorana esitetyn livestream-lähetyksen aikana. Tapaus on herättänyt maassa keskustelua niin kutsutuista roskastriimaus-ilmiöstä, jossa ihmisiä yllytetään tekemään vaarallisiakin tempauksia suorissa lähetyksissä.

Smolenskissa asuva tubettaja Zheka juottti Isoisä-lempinimellä katsojien tuntemalle Yuri Dushechkinille halpalaatuiseksi kuvailtua vodkaa. Duschechkin kuoli juotuaan vodkaa noin puolentoista litran edestä. Miehen ruumis nähtiin huoneen maakamassa lattialla noin 150 ihmisen seuraamassa lähetyksessä.

Tubettaja Zhekalla on ollut tapana yllyttää livestream-lähetyksissään kodittomia henkilöitä tekemään useissa tapauksissa nöyryyttäviä asioita. International Business Times -lehden mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, tullaanko Zhekaa vastaan nostamaan oikeustoimia miehen kuolemasta.

Roskastriimien tekemisen kieltämistä on vaadittu muun muassa poliitikko Aleksei Psukovin toimesta. Taannoin otsikoissa oli myös tapaus, jossa Reeflay Panini -nimellä esiintyvä tubettaja aiheutti tyttöystävänsä kuoleman lukittuaan hänet parvekkeelle keskellä talvipakkasia.