Elon Musk ylistää suomalaiskappaletta: ”Sandstorm on mestariteos”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman rikkain ihminen ja yritysmaailman seuratuin visionääri Elon Musk vaikuttaa jo yksin twiiteillään merkittävästi maailman menoon, sillä Teslan ja SpaceX:n luoja nosti taannoin yhdellä päivityksellä Bitcoin-virtuaalivaluutan hintaa miljardeilla. Nyt häneltä on tullut suomalaisittain erittäin upea kommentti. Musk julkaisi nimittäin hetki sitten twiitin, jossa hän kirjoittaa Sandstormin olevan mestariteos.

Kuva: Elon Musk Twitterissä 4.2.2021

Ville ”Darude” Virtasen vuonna 1999 julkaisema Sandstorm on muodostunut kaikkien aikojen suurimmaksi suomalaiseksi hitiksi ja se on soinut lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Ikoninen kappale soi yhä edelleen urheilutapahtumissa ja klubeilla kautta maailman. Taannoin kappale ylitti 200 miljoonan kuuntelukerran rajan Spotifyssä. YouTubessa Sandstormin virallista videota on kuunneltu ja katsottu 200 miljoonaa kertaa.

Sandstorm julkaistiin lokakuussa 1999, ja se levisi tarttuvuutensa ja tunnistettavuutensa ansiosta klubeille ja soittolistoille ympäri maailman. Ennen suoratoistopalveluiden aikaa kappale saavutti menestystä latauspalveluissa ja fyysisinä kappaleina myyden kultaa Yhdysvalloissa, Saksassa ja Ruotsissa sekä platinaa Iso-Britanniassa ja Suomessa.Darude on yhä kysytty artisti ympäri maailman. Parhaillaan koronarajoitusten aikaan hän ei kuitenkaan pysty keikkailemaan ulkomailla samaan tapaan kuin yleensä. Sandstormin on säveltänyt Ville Virtanen ja tuottanut Jaakko ”JS16” Salovaara. Sen julkaisi ensimmäisenä 16 Inch Records.