Tiesitkö nämä yllättävät faktat Runebergin tortuista? ”Alkuperäinen on erittäin on kuiva ja tiivis”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on jälleen ajankohtaista valita kahvihetkeen seuraksi Runebergin torttu. Puheet rouva Fredrika Runebergin osuudesta Runebergin tortun kehittämiseen juontavat kenties siihen seikkaan, että hänen reseptikirjastaan löytyi valmistusohjeet, jotka olivat hyvin samanlaiset kuin Runebergin tortussa.

Ekberg Cafén jo eläkkeellä oleva toimitusjohtaja Maj-Len Ekberg kertoo nyt oheisella videolla tästä reseptistä sekä millainen oli alkuperäinen Runebergin torttu, jota he ovat valmistaneet 1800-luvulta lähtien. Asiantuntijan mukaan alkuperäisellä reseptillä tehty torttu oli erittäin kuiva ja tiivis, eli ei nykyiseen tyyliin kostutettu. Yhä edelleen myös alkuperäistä torttua tehdään, mutta sen suosio on laskenut vuosi vuodelta.