Tällainen on maailman ensimmäinen lentävä kilpa-auto: Airspeeder MK3

Autot Digi Urheilu · Tim Isokivi

Lentävistä autoista on hiljalleen tulossa todellisuutta, ja monet yhtiöt ovat jo esitelleet prototyyppejä omista ilmassa kulkevista kevyistä ajoneuvoistaan. Nyt vuorossa on tiettävästi maailman ensimmäinen kilpa-ajokäyttöön suunniteltu lentävä auto.

Airspeeder MK3 on pystysuoraan ilmaan nouseva ja laskeutuva lentolaite, joka on vartavasten kehitelty kilpailukäyttöön. 95 kilowatin voimansiirtolinjalla varustettu menopeli kykenee saavuttamaan 120 kilometrin tuntivauhdin. Airspeeder MK3 on suunniteltu niin, että se kykenee tekemään tiukkojakin käännöksiä Formula 1 -autojen tavoin.

Nyt esitelty MK3 on kauko-ohjattava malli, joten ihmisiä sellaisen ohjaamossa ei vielä tulla näkemään. Vuonna 2022 Airspeeder suunnittelee kuitenkin lanseeraavansa lentolaitteensa uuden MK4-mallin. Kyseinen malli on Top Gear -sivuston mukaan suunniteltu ihmisen ohjattavaksi sen sisällä olevasta ohjaamosta käsin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.