Japaniin avataan baari yksinäisille – vain yhden hengen pöytiä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Baareihin ja yökerhoihin mennään usein juomien ja ruokien nauttimisen lisäksi tapaamaan vanhoja ystäviä ja uusia tuttavuuksia, vaikka korona-aika onkin luonut sille omat haasteensa. Nyt Japaniin on kuitenkin avattu hieman toisenlainen, itsekseen istuville tarkoitettu kuppila.

Japanin Hakodateen 5. helmikuuta avattava Juden Highball on perinteisiä baareja koronaturvallisempi. Se on nimittäin tarkoitettu niille, jotka haluavat nauttia oluesta tai ruoasta yksin. Kaikki iltakuudesta aamukolmeen auki olevan kuppilan pöydät on Sora News 24 -sivuston mukaan tarkoitettu yhden hengen istuttaviksi.

Koronaturvallisuutta on korostettu myös tavassa, jollaa ruokia ja juomia tilataan. Tilaukset tehdään jokaisesta pöydästä löytyvällä tabletilla ihmiskontaktin minimoimiseksi. Juden Highball tarjoaa myös älylaitteille tarkoitettuja pistorasioita ja ilmaisen Wi-Fin, jotta alkoholin ja pikkusuolaisen nauttimisen ohessa voisi esimerkiksi viestitellä ystävien kanssa, selata sosiaalista mediaa tai viihdyttää itseään muilla tavoin.