Mandy Mooren verikokeissa huolestuttava löydös – joutui muuttamaan synnytyssuunnitelmaansa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

This Is Us -hittisarjassa näytellyt laulaja Mandy Moore meni kihloihin Taylor Goldsmithin kanssa kolme vuotta sitten seurusteltuaan miehen kanssa ensin kaksi vuotta. Marraskuussa 2018 pariskunta meni naimisiin ja viime vuonna onnellinen aviopari ilmoitti odottavansa perheenlisäystä.

Ensimmäistä lastaan odottava Mandy Moore ilmoitti hänen Instagram-tarinassaan, että hänen loppuraskautensa ei ole mennyt niin kuin hän oli ajatellut. Säännöllisesti otetuissa verikokeissa oli huomattu, että naisen verihiutaleiden määrä oli pudonnut huolestuttavalla tavalla. Verihiutaleiden määrän putoaminen raskauden aikana on normaalia. Jos määrä putoaa liian alhaiseksi, puhutaan raskauteen liittyvästä tilapäisestä trombosytopeniasta mikäli verihiutaleiden määrän laskuun ei liity muita seikkoja kuin raskaus.

Liian alhainen verihiutaleiden määrä voi aiheuttaa synnytyksessa vuotoriskin, minkä vuoksi osa suosii näissä tapauksissa suunniteltua sektiota yllätysten välttämiseksi synnytystilanteissa. Mandy Moore kertoi joutuneensa diagnoosin vuoksi muuttamaan omaa synnytyssuunnitelmaansa, mutta hän ei kertonut mihin synnytystapaan hänen kohdallaan oli päädytty.

Mandy Moore, Instagram