Elon Muskin yhtiö sai apinan pelaamaan videopelejä – ajatuksen voimalla

Digi · Tim Isokivi

Elon Muskin Neuralink-yhtiön tavoitteena on yhdistää aivot ja tietokoneet toisiinsa. Käytännössä yhtiö pyrkii tähän kehittelemällä aivoihin asetettavan siruimplanttia, joka mahdollistaisi erilaisten laitteiden käytön ajatusten voimalla.

Nyt Neuralink on ilmoittanut yhdistäneensä teknologiallaan apinan aivot tietokoneeseen. Elon Musk kertoi Clubhouse-sovelluksessa tehdyssä haastattelussa yhtiön asentaneen apinan aivoihin langattoman implantin, jonka avulla eläin kykenee pelaamaan videopelejä pelkkien ajatusten voimalla. Tarkoituksena on, että aivoimplantilla voitaisiin tulevaisuudessa auttaa esimerkiksi aivo- ja selkärankavammojen vuoksi liikuntarajoitteista kärsiviä ihmisiä.

Musk kuvailee Neuralinkin sirua Bloomberg-lehden mukaan eräänlaiseksi Fitbit-aktiivisuusrannekkeen kalloon asennettavaksi versioksi. Se yhdistetään aivoihin pienikokoisten johtojen avulla. Musk paljasti myöhemmin Twitterissä yhtiön tavoitteena olevan aloittaa teknologian ihmiskokeet vielä tämän vuoden puolella.