Merietana kuin animaatiohahmo – kaunis väri varoittaa myrkyllisyydestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Merietanoita kutsutaan virallisemmin vapaakiduskotiloiksi, johon kuuluu lukuisia värikkäitä meren nilviäisiä. Pienimmät merietanat voivat olla alle kaksi senttimetriä pitkiä, kun taas suurimmat saattavat venähtää peräti 40 senttimetriä pitkiksi.

Esittelemme nyt yhden lahkoon kuuluvista etanoista, jolla on neljä pääväriä: keltainen, valkoinen, sininen ja musta. Etanassa on hapsuja ja liehuttimia. Asiantuntijat kertovat, että kirkas väritys toimii usein varoittimena etanan myrkyllisyydestä.

Etanalla on helmat, jotka liehuvat sen liikkuessa. Tuntosarvillaan se haistelee ja maistelee ympäristöä ruokaa etsien. Ne syövät muun muassa sienieläimiä. Lisätietona kerrottakoon, että tämän lajityypin etanoiden peräaukko on usein selän takaosssa, ja sen kidukset sijaitsevat peräaukon ympärillä.