Talosta vietiin useita aseita Outokummussa – yksi on kateissa edelleen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi sai tiedon lauantaiaamuna 6. helmikuuta, että Outokummussa sijaitsevaan omakotitaloon oli tunkeuduttu ja asunnosta oli anastettu yhteensä kahdeksan haulikkoa ja kivääriä. Talon asukas oli ollut poissa kotoaan yön ajan ja talo oli tyhjillään varkauden sattuessa.

– Tapahtumapaikalle menossa olleet poliisipartiot havaitsivat melko lähellä kohdeosoitetta ojaan suistuneen henkilöauton. Poliisit löysivät henkilöauton lähettyviltä lumihangesta kaksi asetta, jotka osoittautuivat tarkistusten perustella anastetuiksi samasta omakotitalosta, Pohjois-Karjalasta kerrotaan.

Poliisi jäljitti poliisikoiran avulla henkilöautolta poistuneita jalanjälkiä. Jäljet johtivat noin kilometrin päässä olevan taloyhtiön pihaan. Poliisit tarkistivat taloyhtiöstä yhden asunnon ja asunnosta otettiin kiinni neljä henkilöä. Asunnosta löytyi neljä asetta, jotka oli anastettu omakotitalosta.

– Poliisi löysi vielä yhden anastetun aseen 8. helmikuuta päivällä. Yksi ase on edelleen kateissa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi kolme henkilöä epäiltyinä tekoon. Rikosnimikkeet ovat tässä vaiheessa esitutkintaa varkaus ja ampuma-aserikos. Vangituista kaksi on miehiä ja yksi nainen. Kiinniotetut ovat kotoisin Outokummusta, Kuopiosta ja Joensuusta. Tekijät ovat 20- ja 30-vuotiaita.