Törkeää menoa Espoossa: Taksikuskin tuttu varasti vanhuksen pankkikortit

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutkii törkeää tapausta, jossa espoolaiselta vanhukselta varastettiin pankki- ja luottokortit taksimatkan päätteeksi. Varkaus tapahtui perjantaina 5. helmikuuta.

Vanhus oli kauppareissun päätteeksi tilannut taksin kotiin Espoon keskuksessa. Hän oli taksiin noustessaan nähnyt taksikuskin juttelevan toisen henkilön kanssa. Taksimatkan päättyessä vanhus maksoi matkan käteisellä.

Noin puoli tuntia kotiinpaluun jälkeen vanhukselle soitti taksipalvelun työntekijäksi esittäytynyt henkilö, joka kertoi, että aiempaa maksua ei olekaan hyväksytty ja että maksu tullaan perimään häneltä kotoa. Taksikuskin mukana vanhuksen asunnolle saapui tämän aiemmin näkemä mies.

He kertoivat tarvitsevansa vanhuksen pankki- ja luottokortit, jotta voivat käydä suorittamassa maksun auton maksupäätteellä. Vanhus antoi kortit miehille, mutta he eivät koskaan palanneet korttien kanssa. Vanhus ymmärsi pian tulleensa huijatuksi, soitti hätäkeskukseen ja sai nopeasti suljettua kortit. Poliisi tutkii tapahtunutta varkautena.

− Omaa pankkikorttia tai muita pankkitietoja ei tulisi antaa toisen haltuun, jos ei voi itse valvoa niiden vastuullista käyttöä. Onneksi tämän tapauksen vanhus huomasi huijauksen nopeasti ja reagoi tilanteeseen oikealla tavalla eli sulkemalla kortit välittömästi ja tekemällä asiasta rikosilmoituksen, kertoo rikoskomisario Katja Rekola.