Poliisi ja rallijärjestäjät toivovat: Katso Artic Rally Finlandia kotisohvalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Arctic Rally Finland-ralli ajetaan helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Poliisin ja Metsähallituksen erävalvojien kelkkapartiot valvovat maastossa, jotta erikoiskokeiden varsille ei ajeltaisi luvattomasti moottorikelkoilla. Jos haluaa ralleja järjestettävän jatkossakin Lapissa, kannattaa ne tänä vuonna seurata omalta kotisohvalta.

Koronatilanteen vuoksi ralli järjestetään ilman yleisöä, joten erikoiskokeiden varrelle ei ole myöskään varattu yleisöalueita. Järjestäjät ja viranomaiset toivovat, ettei erikoiskokeiden varteen tulla katsomaan rallia. Sen sijaan rallia voi seurata suorana useiden eri kanavien kautta. Muun muassa Yle lähettää yli puolet erikoiskokeista suorana.

Lapin poliisilaitoksen partiot valvovat ralliviikolla tehostetusti sekä maantie- että maastoliikennettä yhdessä muiden viranomaisten, muun muassa Metsähallituksen erätarkastajien kanssa. Poliisi haluaa muistuttaa, että pysäköinti taajaman ulkopuolella ajoradalle on kiellettyä ja moottorikelkalla maastossa liikkuminen vaatii maanomistajan luvan.

– Ota hyvä asento ja seuraa rallia omalta kotisohvalta television, radion tai netin äärellä, vinkkaa Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Anu Arhippainen