Sähkö-Porschella kaahattiin sisällä 165 km/h

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen kilpa-autoilija Leh Keen on rikkonut suomalaiselle Mikko Hirvoselle aikaisemmin kuuluneen ennätyksen. Keen rikkoi autojen sisätilojen nopeusennätyksen sähkökäyttöisellä Taycan Turbo S Porsche -autolla.

Sisätilojen nopeusennätys meni rikki Ernest N. Morial Convention Center -messuhallin betonilattialla Yhdysvaltojen New Orleansissa. Leh Keen saavutti sähkö-Porschella 102,6 mailin, eli jopa 165,1 kilometrin tuntinopeuden. Aikaisemman ennätyksen oli rikkonut Mikko Hirvonen Helsingin Messukeskuksessa 140 kilometrin tuntinopeudella.

– Pinta oli erittäin arvaamaton, niin liukas että autolle täytyi kyetä antamaan täysi luotto. Se oli kuin olisi ajanut jäällä. Vauhti kiihtyi nopeasti, ja edessäpäin oli kova seinä. Jopa käytössämme ollut suurikokoinen tila tuntui erittäin pieneltä, Keen kuvaili Guinnessin ennätystenkirjalle.

@guinnessworldrecords

Fastest speed achieved by a vehicle indoors: 165.20 km/h (102.65 mph) by Leh Keen & @porsche ⚡️

♬ original sound – Guinness World Records

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.