Helsingissä salaiset teknobileet – poliisi aloittaa rikostutkinnan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin Sörnäisissä järjestettiin äskettäin suuri konemusiikin tapahtuma, johon osallistui runsaasti ihmisiä. Paikalla oli DJ ja useita ihmisiä tanssimassa ilman turvavälejä ja maskeja. Juhlia on kritisoitu ankarasti sosiaalisessa mediassa.

– Muut joutuvat rajoittamaan kaikkea liikkumistaan elämässään ja toiset elävät kuin siat pellossa! Tällä menolla rajoitukset jatkuvat vielä vuoden päästäkin ja niitä noudattavat kärsivät eniten, eräs nainen kommentoi sosiaalisessa mediassa Sörnäisten salajuhlia.

Sosiaalisessa mediassa levisi runsasti videoita ja valokuvia juhlista. Aiemmin kerrottiin, että paikalla käynyt poliisi ei voinut puuttua juhlintaan tai bailaajien määrään, koska kyseessä oli yksityistilaisuus. Nyt Helsingin poliisi on saanut lisätietoa viime lauantaina järjestettyjen juhlien luonteesta ja aloittaa uusien tietojen valossa asiasta rikostutkinnan.

– Asia on ollut esillä julkisuudessa ja tilannetta on puitu myös sosiaalisessa mediassa. Helsingin poliisille on tullut tilaisuudesta jälkikäteen sellaista lisätietoa, että päätimme ottaa asian tutkintaan. Poliisin selkeä viesti on, että AVI:n määräämiä rajoituksia on syytä noudattaa, eikä yli 10 hengen yleisötilaisuuksia tai yksityistilaisuuksiksi naamioituja yleisötilaisuuksia tule järjestää, toteaa ylikomisario Heikki Porola.