Nyt on lätkäpelillä pituutta! 252-tuntiseksi suunniteltu jääkiekko-ottelua pelataan armottomissa pakkaskeleissä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalaiset tunnetaan rakkaudestaan jääkiekkoa kohtaan. Nyt Kanadan Albertassa on käynnissä jääkiekko-ottelu, joka saattaa olla jo hieman liikaa jopa kovimmille urheilulajin ystäville. Sen on tarkoitus olla urheilulajin pisin koskaan pelattu ottelu ja pelin on määrä päättyä tänään maanantaina.

Albertan Strathcona Countyssä pelattava, internetissä livelähetyksenä esitettävä jääkiekko-ottelu alkoi 4. helmikuuta. Sen on määrä jatkua 15. helmikuuta saakka yhteensä 252 yhtäjaksoisen tunnin ajan. Tempauksen tavoitteena on kerätä 1,5 miljoonaa Kanadan dollaria, eli noin miljoona euroa syöpätutkimukseen.

Kukin pelaaja viettää jäällä noin 6-8 tuntia kerrallaan. Heitä ovat koetelleet jopa Kanadan mittapuulla hyiset talvikelit, sillä pakkanen on FortSasksOnline -uutissivuston mukaan pudonnut toisinaan jopa -50 asteeseen. Asiaa ei ole helpottanut se, että pelaajien asuntovaunujen lämmityslaitteet ovat alkaneet hajoilemaan kovan pakkasen ansiosta.