Näin teet lumiukon pakkaslumesta – vinkit viikonlopuksi ja hiihtolomaviikolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Latu on käynnistänyt kampanjan nimeltään Ulkona kuin lumiukko. Tavoitteena on saada suomalaiset rakentamaan vähintään 10.000 lumiukkoa. Niitä voi rakentaa myös pakkaslumesta.

– Moni ei tiedä, että pakkaslumestakin voi tehdä vähintään yhtä hienoja lumiukkoja kuin nuoskalumesta. Mikäs sen parempaa hiihtolomatekemistä, kuin rakentaa lumiukkoja omaan tai vaikka paikallisen senioritalon pihaan ilahduttamaan iäkkäitä asukkaita, Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Saija Suominen vinkkaa.

Lumiukko syntyy pakkaslumesta pahvilaatikon avulla. Kun tiivistää lunta pahvilaatikkoon ja antaa sen hetken kovettua, saa aikaiseksi lumikuution. Lumikuutioita muotoilemalla voi puolestaan tehdä erilaisia veistoksia, kuten esimerkiksi lumiukkoja.

Ulkona kuin lumiukko -kampanjan sivuilta löytyy lumiukkolaskuri, johon rakentamansa lumiukot voi ilmoittaa. Laskurista selviää maaliskuussa Suomen “lumiukkoisin kunta”. Viime vuonna voiton vei Nivala, joka päihitti loppukirillään Kuopion. Onko nyt eteläisen Suomen vuoro? Karttapalvelussa voi ilmoittaa vain rakennettujen lumiukkojen määrän, joten lumiukkokuvat Suomen Latu toivoo jaettavan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #UlkonaKuinLumiukko. Lumiukkoja voi ilmoittaa laskuriin 15. maaliskuuta asti.

Näin rakennat lumiukon pakkaslumesta from Suomen Latu on Vimeo.