Kissa pelasti perheen – haistoi kaasuvuodon kodissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Oregonissa asuva perhe on kiittänyt kissaa heidän henkiensä pelastamisesta. Lemmikkieläimen ansiosta perhe säästyi katastrofilta, jonka kodissa ilmennyt kaasuvuoto olisi voinut aiheuttaa.

Lake Oswegossa asuva Sandi Martin oli viettämässä aikaa kotinsa olohuoneessa, kun hän alkoi ihmetellä kissansa Lillyn outoa käytöstä. Kissa haisteli kodin takan lähellä olevaa venttiiliä. Sekä Sandi että hänen aviomiehensä haistoivat myös venttiiliä, ja tunnistivat siitä maakaasun hajun.

Pariskunta otti yhteyttä kaasuyhtiöön, joka kehotti heitä sulkemaan kaikki lähellä olevat laitteet sekä avaamaan ovet ja ikkunat. Noin 20 minuuttia myöhemmin paikalle saapunut yhtiön edustaja vahvisti kodissa tapahtuneen kaasuvuodon. KGW-uutissivuston mukaan Sandi kiittää rescue-lemmikkinä kotiin saapunutta, kissojen leukemiaa sairastavaa Lillyä perheen pelastamisesta.