Lintuparvet lensivät meren yläpuolella muodostelmissa – hämmästyttävä näky videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kymmenistä ja jopa sadoista linnuista koostuvien parvien lento voi olla miltei hypnoottista seurattavaa. Ilmassa leijailevat parvet voivat näyttää miltei siltä, kuin kyseessä olisi yksi iso hahmo lukuisten yksilöiden koostaman lauman sijaan.

Maud-niminen brittiläinen nainen jakoi taannoin Twitterissä runsaasti huomiota herättäneen huikean luontovideon. Siinä seurataan kottaraisten parveilua veden pinnan yläpuolella. Hämmästystä herätti erityisesti se, kuinka linnut osaavat lentää niin tarkassa muodostelmassa törmäämättä toisiinsa.

Sadat linnut lensivät ilmassa alkuun useammassa erillisessä ryhmässä. Tanssimaisen lennon päätteeksi muodostelmat yhdistyivät yhdeksi isoksi parveksi. Videosta tuli nopeasti syystäkin miljoonia katselukertoja kerännyt viraalihitti.