Blind Channel edustaa Suomea Euroviisuissa 2021

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen edustaja vuoden 2021 Euroviisuissa Rotterdamissa on juuri selvinnyt suorassa lähetyksessä. Suomea edustaa tulevana keväänä arviolta sadan miljoonan katsojan edessä oululainen Blind Channel. Yhtye sai murskavoiton sekä ulkomaisten asiantuntijoiden että kotimaisten katsojien äänissä. Katso esitys videona alta.

Blind Channel -yhtyeen kilpailukappale Dark Side nousi selkeäksi ennakkosuosikiksi niin musiikin ammattilaisten kuin suuren yleisönkin keskuudessa jo heti kappaleiden julkistamisen yhteydessä. Ennakkosuosikin asema säilyi koko UMK-kilpailun ajan. Vastaavaa keskiraskasta rock-tuotantoa ei ole yleensä totuttu näkemään viisulavoilla Suomen edustajana, sillä edellinen samansuuntainen suomalainen viisuedustaja oli vuonna 2006 viisuvoittaja Lordi.

Kovasti huomiota eri medioissa sai ennakkoon myös Teflon Brothersin ja Pandoran yhteinen kappale I Love You. Lehdistössä laajalti noteerattu Dannyn kilpailukappale Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua ei sen sijaan resonoinut aivan odotetulla tavalla suuren yleisön keskuudessa. Viime vuoden viisuedustaja Aksel ei lopulta päässyt tuolloin lainkaan Euroviisuihin, koska kilpailu peruttiin koronakriisin vuoksi. Tällä kertaa hän havitteli viisupaikkaa uudelleen, mutta hän nyt edustuspaikka jäi kuitenkin saamatta.