Poliisi sai ratkaisevan vinkin – töhrijä jäi kiinni Ylivieskassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapset ovat töhrineet seiniä ja törttöilleet mopoilla ahkerasti Ylivieskassa. Näistä on tullut ongelma ja kaupunki puuttui viime vuonna asiaan tekemällä tiiviimpää yhteistyössä Oulun poliisilaitoksen kanssa. Poliisi otti kiinni torstai-iltana Ylivieskan Kaisaniemen alueella liikkuneen henkilön, jonka epäillään ”spreijaamalla” töhrineen kiinteää omaisuutta.

– Tekijän jäljille päästiin paikallisten ulkoilemassa olleiden henkilöiden vihjeiden perusteella. Hänen epäillään sotkeneen kiinteää omaisuutta useammassa eri paikassa. Tapahtunutta tutkitaan vahingontekona, Oulun poliisilaitokselta kerrotaan.

Töhrijät ja ilkivallan tekijät aiheuttavat kaupungeille vuosittain satojen tuhansien eurojen kustannukset. Puhdistus- ja kunnostuskulut maksetaan tavallisten veronmaksajien kukkarosta. Yleensä töhrijät ovat alaikäisiä poikia, jotka esittelevät vajavaisia piirustustaitojaan sähkökaapeissa, talojen seinissä ja bussipysäkeissä.