The Fat Boysin tähti Prince Markie Dee kuoli 52-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkista ponnistanut hiphop-kokoonpano The Fat Boy nautti suuresta suosiosta etenkin 1980-luvulla. Nyt yhtyeeseen kuulunut Prince Markie Dee on The Fat Boysin manageri Louis Gregoryn mukaan kuollut 52-vuotiaana. Tähden kuolinsyytä ei ole toistaiseksi kerrottu.

Prince Markie Dee, oikealta nimeltään Mark Anthony Morales, perusti hiphop-yhtyeen The Human Beatboxina tunnetun Darren Robinsonin ja Koll Rock Ski -nimellä esiintyneen Damon Wimbleyn kanssa. The Disco 3 -nimellä aloittanut yhtye nousi julkisuuteen voitettuaan kykyjenetsintäkilpailun vuonna 1983. Uusi The Fat Boys -nimi valikoitui humoristisena viittauksena siihen, kuinka he ehtivät syömään vain pikaruokaloissa esiintymistensä jälkeen.

The Fat Boys tuli tunnetuksi beatbox-tyylin käyttämisestä taustoissaan ja usein humoristisista kappaleistaan, kuten Jail House Rap, Sex Machine ja Are You Ready for Freddy. Yhtye oli myös yksi ensimmäisistä kokopitkiä levyjä julkaisseista hiphop-kokoonpanoista. The Fat Boysin hajottua vuonna 1991 Prince Markie Dee julkaisi kaksi sooloalbumia ja tuotti kappaleita muun muassa Mariah Careylle sekä Mary J. Bligelle.