140-vuotias talo siirrettiin kuuden korttelin päähän – massiivinen operaatio videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

San Franciscossa saattoi törmätä hiljattain yllättävään näkyyn. Kaupungin katuja pitkin kuljetettiin kokonaista kaksikerroksista taloa sen uuteen, kuuden korttelin päässä vanhasta sijaitsevaan osoitteeseen.

Viktoriaanisella aikakaudella, noin 140 vuotta sitten rakennettua Englander-taloa ei purettu muuttoa varten pieniin osiin. Sen sijaan se siirrettiin lähes kokonaisena 807 Franklin Streetiltä 635 Fulton Streetille hydraulisten siirtovaunujen avulla. Tehtävän haastavuudesta huolimatta rakennus onnistuttiin lopulta kuljetettamaan onnistuneesti uuteen paikkaan.

Talon siirtoa edelsi huolellinen reitin varrella sijaitsevien puiden trimmaus ja liikennemerkkien sekä parkkimittareiden väliaikainen uudelleensijoittaminen. Rakennuksen omistajan kerrotaan kuluttaneen koko operaatioon noin 400 000 dollaria. SF Gate -lehden mukaan talon entiselle sijainnille tullaan rakentamaan 47-kerroksinen asuinrakennus.