Huumeparoni El Chapon vaimo pidätetty – poliisit nappasivat lentokentällä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Meksikolaisen huumeparoni El Chapon, eli Joaquin Guzman Loeran vaimo Emma Coronel Aispuro on pidätetty. Nainen pidätettiin Yhdysvalloissa Virginian osavaltiossa sijaitsevalla Dullesin lentokentällä.

El Chapon vaimoa syytetään huumeiden salakuljetuksesta Yhdysvaltoihin. Viranomaiset uskovat, että 31-vuotias nainen on tuonut maahan muun muassa kokaiinia, metamfetamiinia, heroiinia ja marihuanaa. Lisäksi hänen on epäilty olleen tiiviisti mukana huumekartellin toiminnassa.

Pahamaineista Sinaloan kartellia pitkään johtanut El Chapo sai taannoin elinkautisen vankeustuomion Yhdysvalloissa. On epäilty, että Aispuro olisi auttanut El Chapoa pakenemaan meksikolaisesta vankilasta vuonna 2015. Naisen ensimmäinen oikeudenkäynti on tänään Washingtonissa, liittovaltion oikeuslaitos tiedottaa.

Emma Coronel Aispuro on amerikkalainen entinen teinimissi. Hänen isänsä In’es Coronel Barreras oli korkeassa johtaja-asemassa Sinaloan kartellissa. Hänellä ja El Chapolla on vuonna 2012 syntyneet kaksostytöt.