Hallitus: Suomi kolmen viikon sulkutilaan maaliskuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen hallitus järjesti hetki sitten tiedotustilaisuuden uusiin koronavirusrajoituksiin liittyen. Koronavirustilanne on huonontunut osassa maata, etenkin maan rannikkoseuduilla. Hallitus asettaa tästä syystä koko maan sulkutilaan 8. – 28. maaliskuuta. Näin joudutaan tekemään, koska hallituksen aikaisemmat koronatoimet eivät ole olleet riittäviä.

Yläasteet ja toisen asteen oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen kolmeksi viikoksi 8. maaliskuuta alkaen, mutta alakoulut ja varhaiskasvatus pysyvät lähiopetuksessa. Nuorten harrastustoiminta keskeytetään. Esitys ravintoloiden sulkemiseen tehdään ensi viikolla. Hallitus lupaa, että sulkutilan jälkeen rajoitetaan ainoastaan aikuisia, eikä lasten ja nuorten hyvinvointia enää tämän jälkeen rajoiteta.

Hallituksen mukaan kaikista jo olemassa olevista koronatoimista on syytä pitää kiinni koko maassa. Maskeja on käytettävä, oireisten on käytävä testeissä ja hygieniasta on hyvää pidettävä huolta. Kaikilla koronaviruksen leviämisvaiheen alueilla otetaan käyttöön kuuden hengen kokoontumisrajoitukset. Koko Suomessa ilmaantuvuusluku on noussut rajusti. Se oli eilen 107 tapausta 100 000 asukasta kohti. Pääkaupunkiseudulla ilmaantuvuusluku on peräti 209 kahden viikon aikana. Vaasassa ilmaantuvuusluku on 144 ja Satakunnassa 183.

Pääministeri Marin lupasi, että yrityksiä tullaan tukemaan eduskunnan määrittämällä tavalla, mutta käytännössä näin ei ole tähänkään saakka toimittu esimerkiksi ravintola- ja tapahtuma-aloilla. Eduskunta edellytti jo viime keväänä, että hallitus korvaa yrityksen menetykset kohtuullisesti, mutta näin hallitus ei ole toiminut. Samaan aikaan kun ravintoloita suljetaan, pysyvät esimerkiksi marketit ja huoltoasemat avoinna ilman rajoituksia.