Työterveyslääkäri paljasti maskiniksin – näin kasvomaski suojaa paremmin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronakriisi on pahentunut Suomessa viime aikoina huomattavasti, kun hallituksen koronatoimet eivät ole olleet riittäviä estämään virusmuunnosten leviämistä rajojen yli Suomeen. Maaliskuussa onkin siksi luvassa kolmen viikon sulkuaika tautitilanteen helpottamiseksi. Maskien käyttämistä suositellaan nyt vahvasti jokaiselle, ja sen käyttämiseen kannattaa keskittyä.

Nyt työterveyshuollon erikoislääkäri Eira Roos näyttää sosiaalisessa mediassa julkaisemallaan videolla miten aivan tavallisesta kirurgisesta kasvomaskista saadaan muokattua tavallista paremmin suojaava. Hän kertoo suuren suosion saaneella videolla miten maskin kuminauhoihin tulee tehdä kaksi solmua ja miten osa maskista sujautetaan solmujen taakse, jolloin maskin ohi pääsee virtaamaan tavallista vähemmän ilmaa.

Lisäksi Roos muistuttaa, että maskia tulee aina käsitellä puhtain käsin. Täysin steriilejä käsien ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä ammattilaisen mukaan tavallinen saippuakäsipesu riittää. Ja ellei se ole mahdollista, niin kädet voi desinfioida käsidesillä ennen niksin toteuttamista.