Euroopan suurin kokaiiniratsia – poliisille jopa 3 500 miljoonan euron huumeet

Ohhoh! · Tim Isokivi

Saksan ja Belgian viranomaiset ovat suorittaneet kokaiinitakavarikon, jota on kuvailtu Euroopan historian suurimmaksi ja yhdeksi koko maailman suurimmista. Poliisin haltuun päätyi jopa miljardien eurojen arvosta huumeita.

Poliisit löysivät Paraguaysta Hampurin satamaan saapuneista viidestä rahtikontista yhteensä 16 tonnia kokaiinia. Pian Belgian Antwerpenin satamassa takavarikoitiin toiset 7,2 tonnia ainetta. Poliisi on sittemmin pidättänyt tapauksiin liittyen hollantilaisen maahantuontiyhtiön 28-vuotiaan omistajan.

Saksaan toimitettu kokaiini oli BBC:n mukaan piilotettu seinätasoiteämpäreihin. Belgiaan tuodut huumeet löydettiin puolestaan rahtikontista puupalikoiden seasta. Poliisin arvion mukaan pelkästään Hampurissa takavarikoidun kokaiinin arvo katukaupassa olisi ollut 1,5 – 3,5 miljardia euroa.