Tuttipullovalmistaja juhlisti imetystä – mainos kiellettiin Facebookissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime vuosien aikana moni sosiaalisen median vaikuttaja ja julkkiskaunotar on ottanut asiakseen edistää omissa kanavissaan imettämisen normalisointia. Julkisilla paikoilla imettämisestä on tullut yhä yleisempää ja myös kauppakeskusten imetystuolit ja -alueet ovat monin paikoin lisääntyneet.

Nyt Facebookissa on Daily Mail -sivuston mukaan estetty Tommee Tippee -tuttipullovalmistajan tekemä mainos, jossa ylistetään naisten vartaloita ja äitien imetystaivalta. Facebook oli aluksi sallinut The Boob Life -videon esittämisen yrityksen sivuilla julkaisuna, mutta mainoksena se oli kuitenkin kielletty. Kiellossa oli vedottu siihen, että videolla näytetään liikaa paljasta pintaa.

The Boob Life -video esittelee äitejä ja heidän tekemiään valintoja imettämisen suhteen. Osa naisista ja miehistä syöttää lastaan pullolla, osa äideistä pumppaa maitoa omista rinnoistaan ja osa syöttää vauvoja imettämällä. Videon avulla halutaan juhlia naisia ja normalisoida imettämistä.