Myyjäisten halpa kulho paljastui satojen tuhansien arvoiseksi antiikkiaarteeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joskus halvaksi rihkamaksi luullut käytetyt esineet voivat osoittautua huomattavasti arvokkaammiksi. Näin kävi Yhdysvalloissa pihamyyjäisistä ostetun kulhon tapauksessa. Se paljastui erittäin harvinaiseksi ja hintavaksi antiikkiesineeksi.

Nimeämätön kirpputorihaukka oli nähnyt Connecticutin New Havenissa järjestetyissä pihamyyjäisissä 35 dollarilla, eli noin 30 eurolla myynnissä olleen kulhon. Hän epäili esineen olevan todellisuudessa huomattavasti arvokkaampi ja osti sen. Yhteydenotto Sotheby’s-huutokauppaan paljasti epäilyksen osuneen oikeaan.

Kulho osoittautuin Ming-dynastian aikakaudelta 1400-luvulta peräisin olevaksi antiikkiesineeksi, jollaisia tiedetään säilyneen ehjänä vain seitsemän kappaletta. Kaikki muut jäljellä olevat lootuskulhot ovat esillä museoissa eri puolilla maailmaa. 17. maaliskuuta huutokaupattavan esineen myyntihinnan odotetaan CNN-uutissivuston mukaan kohoavan noin 250 000 – 415 000 euroon.