Niken toimitusjohtajan poika diilasi yhtiön tuotteita – äiti joutui lopulta eroamaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Urheiluvaateyhtiö Niken korkea-arvoinen toimitusjohtaja on eronnut virastaan. Päätös tapahtui sen jälkeen, kun yhtiön Pohjois-Amerikan toimitusjohtaja Ann Hebertin pojan paljastettiin myyneen yhtiön tuotteita eteenpäin kyseenalaisin keinoin.

Ann Heberin 19-vuotias Joe-poika oli oli käyttänyt äitinsä nimissä ollutta yhtiön luottokorttia yli 100 000 dollarin edestä ostaakseen Niken kenkiä. Hän teki itselleen suurta voittoa myymällä eteenpäin muun muassa haluttuja Yeezy-lenkkareita. Joe oli Bloomberg-lehden mukaan ostanut satoja pareja kenkiä ja kaupannut West Coast Streetwear -yrityksensä kautta rajoitetun erän erikoismalleja, jotka oli jo myyty loppuun muualta.

Ann Hebert nimettiin Niken Pohjois-Amerikan varapääjohtajaksi viime vuonna. Hän ehti työskennellä yhtiössä 25 vuoden ajan ennen eroamistaan. Hebertin kerrotaan puhuneen poikansa liiketoimista Nikelle jo vuonna 2018, mutta tuolloin yhtiö ei löytänyt niistä huomautettavaa.