Sokerimuropizza hämmentää verkossa – uskaltaisitko sinä maistaa?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jotkut pizzoissa käytettävät täytteet jakavat toisia enemmän mielipiteitä. Nyt sosiaalisessa mediassa on reagoitu voimakkaasti pizzaan, jonka rinnalla ananas- ja persikkapizzat eivät ole vielä mitään.

Yhdysvaltojen Iowassa sijaitseva Fong’s Pizza on lanseerannut pizzan jonka päällä on sokerisia Loopy Fruits -aamiaismuroja. Murojen lisäksi pizzassa on makeaa tuorejuustoa, mozzarellaa, kreikkalaista jogurttia ja kondensoitua maitoa. Aamupalapizzan kerrotaan olevan Fong’s Pizzan listalla pysyvästi.

Arvatenkin muropizza herätti kiivasta keskustelua pizzanystävien keskuudessa sosiaalisessa mediassa. Sitä kuvailtiin muun muassa pyhäinhäväistykseksi ja loukkaukseksi italialaisia kohtaan, kun taas toiset ilmoittivat olevansa valmiita ainakin maistamaan luomusta. Fong’s Pizzan Gwen Page kertoi Today-lehdelle ravintolan lanseeranneen erikoisen pizzan erityisesti lapsille, mutta myös rohkeita ja uniikkia kokemuksia etsiviä aikuisia varten.