Mikä moka! Vankilan työharjoittelija julkaisi kuvan avaimista – 600 lukkoa joudutaan uusimaan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Työharjoittelijan tehtävät saksalaisessa vankilassa alkoivat taannoin erittäin kehnoissa merkeissä. Hänen päällisin puolin melko viattomalta vaikuttava virheensä johti mittaviin ja kalliiksi tulleisiin varotoimenpiteisiin rangaistuslaitoksessa.

Harjoittelija oli taannoin aloittanut työnsä Berliinin-Brandenburgin alueella sijaitsevassa JVA Heideringin vankilassa. Työstään innostunut harjoittelija jakoi Whatsappissa ystävilleen kuvan, jossa hän pitelee kädessään vankilan jokaisen sellin avaavaa avainta. Valitettavasti hän ei tiennyt tehneensä mittavan virheen, sillä avain olisi ollut mahdollista kopioida pelkästään kuvan perusteella katastrofaalisin seurauksin.

Vankilan henkilökunnan saatua tietää kuvan jakamisesta jopa 600 lukkoa ja avainta jouduttiin uusimaan täysin. Ladbible-sivuston mukaan asiantuntijat ovat arvioineet koko operaation hinnaksi tulleen noin 50 000 euroa. Epäonninen työharjoittelija on sittemmin irtisanottu tehtävistään ja saanut porttikiellon vankilan tiloihin.