Tarkastajat liikkeellä Lapissa – valvovat tartuntatautilain ja alkoholilain noudattamista

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa on monenlaista tarkastajaa ja jopa tarkastajien tarkastajia. Nyt koronaviruksen aikakaudella on käynyt selväksi maan byrokratian kankeus ja päättävien tahojen päätösten päällekkäisyydet – tai jopa ristiriidat. Suomessa valvotaan ravintoloita suurennuslasilla, koska maan hallitus on linjannut niiden aiheuttavan koronavirustartuntoja ja edesauttavan taudin leviämistä.

– Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alkoholitarkastajat suorittavat tehovalvontaa tartuntatautilain ja alkoholilain säädösten sekä THL:n ohjeiden noudattamista alkoholijuomia anniskelevissa toimipaikoissa tulevana viikonloppuna 5. – 7.3.2021, Aluehallintovirasto tiedottaa.

Tarkastajien kohteena ovat erityisesti ne Pohjois-Pohjanmaan maakunnan anniskeluluvanhaltijat, joiden toiminta painottuu alkoholijuomien anniskeluun. Lapissa on tällä hetkellä runsaasti matkailijoita hiihtolomalla. Viime viikolla hihtolomaa viettäneen pääkaupunkiseudun tartuntaluvut ovat kääntyneet rajuun nousuun.