Porsche esitteli sähköpyöriään – hintalappu hirvittää

Autot Digi · Tim Isokivi

Monet perinteisesti lähinnä moottoriajoneuvoihin keskittyneet yhtiöt ovat viime vuosina laajentaneet toimiaan sähköpyöriin. Niistä viimeisin on Porsche, joka on nyt esitellyt kahta tuoretta e-polkupyörämalliaan.

Porsche 25 kilometrin tuntivaudin saavuttavalla Shimano EP8 -moottorilla varustettu eBike Sport on suunnattu päivittäiseen ajoon. Sen pehmeästi liikkuvat renkaat on tarkoitettu erityisesti urheilulliseen ajoon asfaltilla. Porsche eBike Cross on sen sijaan maastokäyttöön ja vaativampiin ympäristöihin suunnattu malli, jossa on muun muassa takaosan ilmajousitus.

Yhteistyössä saksalaisen sähköpyöräyritys Rotwildin kanssa kehitellyt kulkuneuvot on suunniteltu sopimaan täydellisesti Porschen Taycan Cross Turismo -sähköauton pyörätelineeseen. Yhtiön autojen tavoin sen uudet sähköpyörämallit eivät sovellu aivan kevyimmille kukkaroille. Cross-mallin hinta-arvio on The Vergen mukaan noin 7 170 euroa, kun taas Sport-mallin hinta kohoaa noin 9 000 euroon.