Lihavuutensa takia liikuntakyvytön Shannon: ”Ruoka vie kivun pois ja antaa iloa elämään”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

TLC-televisiokanavalla esitettävä Hengenvaarallisesti lihava -sarja seuraa vakavasti ylipainoisten ihmisten taistelua lihavuutta vastaan. Peräti 300-kiloiset henkilöt ovat ruokariippuvaisia, jotka yrittävät kompensoida tunne-elämän tai mielenterveyden ongelmia syömällä.

Toisinaan ohjelmassa nähdään ihmisiä, jotka eivät ole pystyneet liikkumaan vuosikausia sängystään. He syövät, nukkuvat ja kuluttavat aikaansa yhdessä ja samassa paikassa. Vuoteeseen tehdään myös tarpeet ja siellä puhdistaudutaan. Tämä on mahdollista ainoastaan, jos heillä on lähipiirissään avustaja. Usein tämä avustaja on myös se, joka mahdollistaa liiallisen syömisen.

Yksi ohjelmaan osallistuneisa on Shannon-niminen nainen. Trailerilla nähdään, kuinka hänen aviomiehensä asettaa naisen eteen kaksi jättikokoista aamupala-annosta korvapuusteineen, pannukakkuineen ja kananmunakohokkaineen. Hän myöntää, että ei pysty lopettamaan syömistä, koska ruoka näyttelee todella tärkeää roolia hänen elämässään.

– Se poistaa kivun ja antaa iloa elämään. Olen onnellinen ainoastaan silloin kun syön, Shannon kertoo, joka painoi viimeksi punnituksessa 304 kiloa.