Tutkimus: Millaista on elää kaljuna naisena? Vastauksia kerätään nyt

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Laulaja Britney Spears ajeli aikoinaan päänsä kaljuksi mielenterveysongelmien kärjistyttyä. Kyseessä on samalla vahva tunneilmaisu ja muodonmuutos. Toisinaan hiukset lähtevät pois esimerkiksi jonkin sairauden takia. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) ja tohtorikoulutettava Johanna Latva Turun yliopistosta keräävät kokemuksia naisten hiuksettomuudesta.

– Hiukseton nainen on edelleen osittainen tabu, minkä vuoksi hiuksettomuutta saatetaan peitellä ja hävetä. Ulkonäköä koskevat muuttuneet asenteet sekä muutokset sairauksien käsittelyssä ovat kuitenkin tuoneet naisten hiuksettomuuden hiljalleen osaksi julkista keskustelua.

Nyt voit kertoa SKS:lle, miten hiuksettomuus näkyy arjessasi ja miten se on vaikuttanut elämääsi. Hiuksettomuuden ei tarvitse olla tämänhetkistä. Voit kertoa myös menneistä kokemuksistasi. Kyselyn vastausaika on 1.3.–31.5.2021. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja niistä tiedotetaan syksyllä 2021.