Kevytretkeilyn suosio kasvaa – uusi retkikeitin painaa vain parisataa grammaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Retkeily on nyt trendikkäämpää kuin miesmuistiin. Kansallispuistot ovat täyttyneet kotimaaan matkailijoista ja retkeilyvarustekauppa käy kuumana. Ihmiset ovat palanneet takaisin luontoon betoniviidakoista. Rekeilijän perusvarusteisiin kuuluu makuusijan ja suojan lisäksi rinkassa kulkeva retkikeitin.

Aiemmin trangiat ja keittimet saattoivat olla hivenen raskastekoisia ja ne veivät paljon tilaa rinkasta. Toista on nykypäivänä, kun moderneja keittimiä saa jopa kevyempänä kuin mitä yhden voipaketin paino on. Vaellukselle ei kannata lähteä kantamaan ylimääräistä painoa. Kaikki muona kulkee kätevämmin kuivatussa muodossa. Vettä saa luonnosta ja retkikeitin auttaa ruoanlaitossa sekä veden keittämisessä.

Esimerkiksi vastikään markkinoille tulleen retkikeittimen uutuusmalli painaa kattiloineen vain 201 grammaa. Luontoon.fi-verkkopalvelussa kerrotaan tarkemmin poikkeuksellisen kevyillä varusteilla retkeilystä. Tavallisesti rinkan paino saattaa olla jopa 35 kiloa, mutta kevytretkeilyssä tavoitellaan usein mahdollisimman kevyttä varusteiden kokonaiskuormaa. Ilman vettä, ruokaa ja polttoainetta kevytretkeilyreppu painaa alle 10 kiloa ja ultrakevyt reppu alle viisi kiloa.