Entombed-metalliyhtyeen laulaja kuoli 49-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän linjan ruotsalaisen Entombed-metalliyhtyeen entinen vokalisti ja sittemmin Entombed A.D. -bändissä vaikuttanut Lars-Göran Petrov on kuollut. Uutinen paljastettiin Entombed A.D.:n Facebook-tilillä hänen bändikavereidensa toimesta.

Lars-Göran Petrov oli kuollessaan 49-vuotias. Hän sairasti parantumatonta syöpää, kolangiokarsinoomaa, josta uutisoitiin viime vuonna. Tiedotteessa Petrovia kuvaillaan upeaksi ystäväksi ja henkilöksi, joka kosketti monia ihmisiä äänellään, musiikillaan ja ainutlaatuisella luonteellaan.

– LG:n hymy on jotain, jota tulemme kantamaan ikuisesti sydämissämme. Haastattelussa häneltä kysyttiin, mitä hänen hautakivessään pitäisi lukea ja mikä hänen perintönsä oli, johon hän vastasi: ”En kuole koskaan, eikä se kuole koskaan”. Ja niin tapahtui. Elät ikuisesti sydämissämme, Petrovin bändikaverit kirjoittivat.

Lars-Göran Petrov oli rock n’ roll -vaikutteistakin death metallia soittavan Entombedin riveissä vuodesta 1988 vuoteen 1991 ja jälleen vuodesta 1992 vuoteen 2014 saakka. Yhtyeen musiikin vaikutus kuuluu lukuisissa raskaan musiikin yhtyeissä vielä tänä päivänäkin. Vuonna 2014 Petrov ja osa muista Entombedin jäsenistä erosi yhtyeestä, ja perusti uuden Entombed A.D. -yhtyeen.