Suomen poliisilta ihastuttava naistenpäivän päivitys: ”Siinä missä miehiäkin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on kautta aikojen ollut tasa-arvon mallimaa, joten myös tänään vietettävää kansainvälistä naistenpäivää voidaan juhlia hyvällä omatunnolla. Tänään myös monet julkiset tahot ovat juhlistaneet teemapäivää. Näin on tehnyt myös Sisä-Suomen poliisi, joka julkaisi sosiaalisessa mediassa ihastuttavan päivityksen naispartiosta.

– Joskus aiempina vuosina naispoliisi oli harvinainen näky poliisitehtävissä, saati sitten kahden naisen muodostama partio. Nykyään se ei ole ollenkaan tavatonta. Naisia nähdään tänäpäivänä monipuolisesti poliisiorganisaation erilaisissa tehtävissä siinä missä miehiäkin. Valmistuvista uusista poliiseista jo lähes puolet on naisia, Sisä-Suomen poliisi kirjoittaa sosiaalisessa mediassa ja toivotti hyvää naistenpäivää.

Poliisin ajankohtainen päivitys sai nopeasti suuren suosion. Suomessa poliisikoulutus avattiin naisille vuonna 1973. Sittemmin kehitys on ollut nopeaa, sillä nykyisin jo lähes puolet poliisikoulun aloittavista ja siten myös valmistuvista on naisia.