Tutkimus: Naiset nukkuvat paremmin koiriensa kuin miestensä kanssa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Joissakin perheissä on tiedostettu se tosiasia, että kumppanit eivät voi jakaa samaa sänkyä öisin. Osa pareista nukkuu paremmin erillään. Asiaa on myös tutkittu, ja useissa tutkimuksissa vahvistetaan käsitystä hyvien yöunien merkityksestä parisuhteen onneen.

Marta Stewartin sivustolla on julkaistu taannoin tutkimus, jonka mukaan naiset nukkuvat parhaiten koiriensa vieressä. Sen sijaan kissojen ja ihmisten vieressä nukkuminen aiheuttaa enemmän herätyksiä ja häiriöitä uneen. Samassa tutkimuksessa osoitettiin, että koiranomistajat menevät usein aikaisemmin nukkumaan ja heräävät varhain.

Koirien kanssa nukkuminen voi lievittää stressiä ja vähentää ahdistusta. Kumppanukset voivat pyhittää yön nukkumiselle, mikäli häiriintyvät herkästi toisen pyörimisestä tai kuorsaamisesta. Läheisyyttä voi antaa myös muina vuorokaudenaikoina.