Applen huhutaan kehittelevän älypiilolinssejä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Applen on vihjattu kehittelevän seuraavaa askelta älylaseista, älypiilolinssejä. Markkinoille keksintöä on kuitenkin turha odottaa vielä aivan lähivuosien aikana.

Applen älypiilolinssiprojekti tuli julki luotettavana pidetyn analyytikko Ming-Chi Kuon toimesta. Älypiilolinsseissä olisi tuskin pienen kokonsa vuoksi itsessään juurikaan tietojenkäsittelytehoa. Niitä todennäköisesti käytettäisiin yhteydessä iPhoneen tai muuhun älylaitteeseen.

Ming-Chi Kuon mukaan Applen älypiilolinsseista tulisi todellisuutta todennäköisesti vasta 2030-luvulla. Applen uskotaan kehittelevän parhaillaan myös sekä virtuaalilaseja että Google Glass -tyylisiä lisätyn todellisuuden laseja. Macrumors-sivuston mukaan virtuaalilaseja voitaisiin odottaa markkinoille jo vuonna 2022, ja lisätyn todellisuuden laseja puolestaan vuoteen 2025 mennessä.