Eläintarhan asiakkaat tyrmistyivät – susiaitauksessa olikin pelkkä rottweiler-koira

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka koirat ovat polveutuneet susista, poikkeavat kesytetyt koirat melkoisesti niin ulkonäöltään kuin luonteeltaankin villinä elävistä sukulaisistaan. Tästäkin huolimatta eräässä eläintarhassa oli kokeiltu, kävisikö koira sudesta. Kokeilu ei mennyt läpi asiakkaille.

Kiinan Xianningissa sijaitsevassa Xiangwushanin eläintarhassa vierailleet joutuivat taannoin tyrmistymään. Susiaitauksessa ei ollut jälkiäkään susista. Sen sijaan aitauksessa asusti yksinäinen rottweiler-rotuinen koira.

Eläintarha sai runsaasti negatiivista huomiota tapauksen tultua julki sosiaalisessa mediassa. Eläintarhan työntekijät olivat ilmoittaneet aitauksessa aikaisemmin eläneen suden kuolleen vanhuuteen ja rottweilerin asuvan sen tilalla väliaikaisesti. Paikalliset viranomaiset ovat BBC:n mukaan vaatineet eläintarhaa poistamaan harhaanjohtavan susikyltin aitauksesta.