Netflix työstää Terminator-animaatiosarjaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä Terminator-elokuva on saanut tähän mennessä peräti viisi jatko-osaa ja yhden spinoff-televisiosarjan. Pian tulevaisuuden tuhoajarobottien ympärillä pyörivien elokuvien maailmaan sukelletaan myös animaatiosarjan muodossa.

Netflix työstää parhaillaan Terminator-elokuviin pohjautuvaa anime-sarjaa. Sen käsikirjoittajaksi on Variety-lehden mukaan kiinnitetty muun muassa Netflixin Project Power -sarjaa ja tulevaa The Batman -elokuvaa kirjoittamassa ollut Mattsom Tomlin. Netflix tuottaa sarjaa yhteistyössä Skydance-studion ja lukuisista animesarjoista vastanneen Production I.G. -yhtiön kanssa.

Netflixin Japani- ja animepuolesta vastaavan John Derderianin mukaan uusi sarja tulee perehtymään Terminator-elokuvien maailmaan ennennäkemättömällä tavalla. James Cameronin ohjaamat The Terminator ja Terminator 2: Tuomion päivä on usein nimetty scifitoiminta-lajityypin mestariteoksiksi. Elokuvasarjan tuorein osa, Terminatro: Dark Fate sai ensi-iltansa vuonna 2019.