Facebook lanseeraa Bars-sovelluksen – nyt voit tehdä omat räpit

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook on lanseeraamassa uuden sovelluksen, joka on tarkoitettu erityisesti räppäämisen aloittamisesta kiinnostuneille. Sen ansiosta he voivat helposti riimitellä valmiiden taustojen päälle ja jakaa luomuksensa muille.

Bars-sovellus on varustettu sadoilla ammattilaisten luomilla taustoilla. Käyttäjät voivat nauhoittaa taustojen päälle enintään 60 sekunnin pituisia räppejään. Omat videot voi tallentaa kameran rullaan ja halutessaan jakaa sovelluksen TikTok-tyylisessä syötteessä, jossa muut käyttäjät voivat lopputuloksesta pitäessään tykätä niistä.

Techcrunch-sivuston mukaan sovellus auttaa aloittelevia räppäreitä tarjoamalla heille riimejä, minkä lisäksi ulosantiin voi lisätä autotune-tehosteen ja videoon erilaisia visuaalisia efektejä. Challenge mode, eli haastetila -ominaisuudessa puolestaan freestyle-riimitellään sovelluksen ehdottamien sanojen pohjalta. Bars on toistaiseksi saatavilla vain iPhonelle suljettuna beta-versiona, mutta sovelluksen luvataan ilmestyvän tulevaisuudessa kaikkien halukkaiden kotiräppäreiden käyttöön.