Disney+ ohitti 100 miljoonan tilaajan virstanpylvään – vain alle kahdessa vuodessa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelujen määrä kasvoi taannoin entisestään Disney+ -palvelun aloitettua toimintansa. Yhdysvalloissa marraskuussa 2019 aloittanut Disney+ saapui Suomeen viime syyskuussa.

Disney+ -palvelun suosio on ollut odotetusti valtava, ja nyt yhtiö on rikkonut uuden virstanpylvään. Suoratoistopalvelulla on Deadline-sivuston mukaan jo yli 100 miljoonaa tilaajaa maailmanlaajuisesti vain alle kaksi vuotta sen aloittamisen jälkeen. Disney+:n odotettiin alun perin saavuttavan 60-90 miljoonan tilaajan määrän vuoteen 2024 mennessä.

Suosittuun sisältöön Disney+ -palvelussa lukeutuvat muun muassa Disneyn animaatioelokuvat sekä Star Wars ja Marvel -nimikkeet, kuten tuore Wandavision-sarja. Palveluun avattiin taannoin Pohjoismaissa myös aikuisille suunnattu Star-osio. Suoratoistopalvelun tilaajien määrän on arvioitu ylittävän Netflixin vastaavan vuoteen 2026 mennessä.