Tutkijat aikovat lennättää siemennestettä kuuhun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat ovat paljastaneet suunnitelmansa laukaista suuria määriä siemennestettä Kuuhun. Projektin tavoitteena olisi turvata ihmiskunnan ja muiden lajien geenien tulevaisuus mahdollisen joukkotuhon uhatessa Maapalloa.

Tutkijoiden tavoitteena olisi rakennuttaa Kuuhun eräänlainen DNA-arkki. Se pitäisi sisällään 6,7 spermanäytettä, jotka olisi turvallisesti varastoitu Kuun pinnan alapuolelle. Idea on hieman samanlainen, kuin kasvien pelastamiseen sukupuutolta tähtäävässä Norjan Huippuvuorilla sijaitsevassa Svalbardin Siemenholvissa.

Kuun siemennestearkin tarkoituksena olisi auttaa ihmiskuntaa lisääntymään uudelleen massiviisen katastrofin, kuten pandemian, supertulivuoren, ydinsodan tai asteroidin iskun tapauksessa. Ihmisten lisäksi arkista löytyisi useiden eläinlajien DNA:ta. IFL Science -sivuston mukaan toistaiseksi vielä idean tasolla oleva 191 neliömetrin kokoinen arkki saisi virkansa aurinkopaneelien avulla.