Vuosia vanha rikos ratkesi makkaranpalan ansiosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdeksän vuotta vanha rikosmysteeri on ratkennut Saksassa jokseenkin yllättävällä tavalla. Murtovarkaan henkilöllisyys on paljastunut hänen osittain syömänsä, rikospaikalta löytyneen makkaran ansiosta.

Murtovarkaus tapahtui Saksan Gevelsbergissä maaliskuussa 2012. Varas oli syönyt osan uhrille kuuluneesta makkarasta murtonsa aikana ja jättänyt osan siitä rikospaikalle. Makkaraan oli jäänyt murtovarkaan DNA:ta, mutta tekijää ei onnistuttu löytämään poliisin tietokannasta.

Tänä vuonna Ranskassa tapahtui väkivaltarikos, jonka tehneen 30-vuotiaan albanialaismiehen DNA-jälki kirjattiin poliisin tietokantaan. DNA osoittautui samaksi kuin Saksassa makkaraa purreen murtovarkaan tapauksessa. Epäilty on tosin Associated Press -uutistoimiston mukaan edelleen vapaalla jalalla, ja murtovarkauden rikosnimike on ehtinyt jo vanhentua.