Emojikuvioinen käärme myytiin 5 000 eurolla – ilmiselvä hymiö nahassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eläinten jalostaminen ei suinkaan rajoitu vain perinteisimpiin lemmikki- ja kotieläimiin. Nyt Yhdysvalloissa on myyty harvinainen jaloistettu kuningaspyton, jonka selässä on kolme emojia muistuttavaa kuviota.

Pytonin epätavalliset kuviot ovat syntyneet resessiivisten mutaatioiden ansiosta. Käärmeenkasvattaja Justin Kobylkan mukaan emojia muistuttavia kuvioita ilmenee luonnossa vain harvoin. Vielä harvinaisempaa on, että niitä on peräti kolme kappaletta.

Kobylka päätyi myymään harvinaisen matelijan 6 000 dollarin, eli noin 5 000 euron hintaan. Hän kertoo valko-oranssien kuningaspytonien menevät kaupaksi 3 000 dollarin hintaan jo ilman emojikuvioitakin. Kobylkan mukaan käärmeen emojikuviot todennäköisesti katoavat hitaasti ajan mittaan käärmeen luodessa nahkaansa, mutta hän kertoo ostajan ostaneen käärmeen sen erikoisen historian vuoksi pelkkien kuvioiden sijaan.