Raju hiekkamyrsky iski Pekingiin – kaupunki muuttui oranssiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiekkamyrskyjä on totuttu näkemään lähinnä aivan aavikoiden välittömässä läheisyydessä, mutta esimerkiksi Saharan hiekkaa lentää ajoittain Kanariansaarille saakka sirocco-nimisessä ilmiössä. Nyt hieman yllättän erittäin sankka hiekkamyrsky on iskenyt Kiinassa Pekingiin, jonka taivas muuttui hetkessä oranssiksi.

Maanantain hiekkamyrsky kuvallista satoa on julkaistu runsaasti myös sosiaalisessa mediassa, jossa nähdään millaiselta miljoonakaupungissa näytti hiekkamyrskyn värjättyä taivaan oranssiksi. Vastaavaa hiekkamyrskyä ei ole kaupungissa nähty vuosikymmeniin, mutta kaupunkilaiset ovat tottuneita elämään savusumun ja saasteiden pimentämän taivaan alla.

Hiekkamyrsky oli liikaa monille vilkkaille maanteille, joita jouduttiin lopulta sulkemaan liikenteeltä heikon näkyvyyden vuoksi. Ihmiset ovat käyttäneet Pekingissä hengityssuojaimia jo vuosia ennen koronakriisiäkin, ja nyt suojaimet tulivat taatusti tarpeeseen.