Hakkeri vuosiksi vankilaan – kaappasi julkkisten Twitter-tilejä

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Joukko julkisuuden henkilöitä, joukossaan muun muassa Elon Musk, Barack Obama, Kim Kardashian ja Kanye West, joutuivat viime heinäkuussa massiivisen hakkeri-iskun kohteeksi. Heidän tileilleen ilmestyi yhden päivän aikana samankaltaisia twiittejä, joissa seuraajia kehotettiin lähettämään rahaa Bitcoin-tileille.

Bitcoin-huijaushyökkäyksen suunnittelijaksi paljastui Yhdysvaltojen Floridassa asuva Graham Ivan Clark, joka oli tekohetkellä vasta 17-vuotias. Nyt tekonsa oikeudessa myöntänyt hakkeri on tuomittu kolmen vuoden vankeusrangaistukseen. Vankeusrangaistusta seuraa Tampa Bay Times -lehden mukaan kolmen vuoden ehdonalainen rangaistus.

Mikäli Clark ei olisi myöntänyt syyllisyyttään osana syyttäjien kanssa tehtyä sopimusta, olisi hänet tuomittu teosta aikuisena vähintään 10 vuoden rangaistukseen. Hakkerin 15. heinäkuuta 2020 suorittama isku on nimetty yhdeksi Twitterin historian suurimmista tietomurroista, ja sen kohteina oli suuri joukko tunnettuja teknologia-alan nimiä, poliitikkoja ja viihdemaailman tähtiä. Clark onnistui huijauksellaan keräämään yli 100 000 dollarin arvosta Bitcoin-kryptovaluuttaa.