Pohjois-Korean epäillään kouluttavan delfiinejä sotilaskäyttöön

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pohjois-Korea saattaa kouluttaa delfiinejä mahdollisia sotilasoperaatioita varten. Näin epäilee Yhdysvaltojen merivoimien instituutti tuoreiden sateliittikuvien perusteella.

Pohjois-Korean Namp’ossa sjaitsevasta laivaston tukikohdasta otetuissa sateliittikuvissa nähdään eläimille tarkoitettuja karsinoita telakan ja sotalaivojen läheisyydessä. Instituutin mukaan Namp’ossa sijaitsevaa toista tukikohtaa saatetaan käyttää delfiinien kasvattamiseen. Delfiinien kouluttamisen epäillään jatkuneen ainakin lokakuusta 2015 saakka.

Yhdysvaltojen armeija on kouluttanut delfiinejä, merileijonia ja muita merinisäkkäitä sotilaskäyttöön jo vuosien ajan. Myös Venäjän laivasto on kouluttanut delfiinejä Pohjoisella jäämerellä ja Mustallamerellä sijaitsevissa tutkikohdissaan. Toistaiseksi muiden valtioiden asevoimien ei ole tiedetty tehneen samoin.